Skip to content
 • 1934

  Frans Theuns

  Frans Theuns

  Frans Theuns start te Heikant in Essen de productie van eiken meubelen met handgemaakte machines. De meubelen worden op bestelling gemaakt en met de hondenkar thuis gebracht.

 • 1938

  Personeel

  Personeel

  Door het vele werk komen de eerste personeelsleden in dienst, waaronder zijn broer Jozef.

 • 1945

  Nieuwe locatie

  Na de oorlog wordt er uitgeweken naar het centrum van Essen nl. Nieuwstraat 18 en een jaar later komt ook broer Jules als bediende in dienst.

 • 1950

  Uitbreiding

  De bestaande meubelwinkel op Nieuwstraat 32 groeit mee op in de zaak. In diezelfde periode wordt ook in de Dreef grond aangekocht, die de nieuwe bedrijfstoegang zal worden. 

 • 1964

  Frans Theuns- Hendrickx

  Oprichting van de P.V.B.A. Frans Theuns- Hendrickx. 

 • 1974

  Bretoense stijlmeubel

  Het bedrijf is intussen één van de belangrijkste fabrikanten geworden van het Bretoense stijlmeubel. Daar de productieruimte in het centrum van Essen volledig is ingevuld, wordt er 3,5ha grond aangekocht  op het industrieterrein “De Rijckmaker”.

 • 1978

  Meubelfabriek Theuns

  Het bedrijf wordt omgevormd naar een Naamloze Vennootschap: Meubelfabriek Theuns NV.

  De tweede generatie is intussen al actief , zij nemen in dit jaar het bedrijf over zodat het familiale karakter behouden blijft.

 • 1978

  T-form

  T-form

  Na heel wat jaren meubel- en bouwervaring te hebben opgedaan in “de Meubelfabriek”, startte Louis Theuns  in 1978 de designmeubelzaal T-Form.

  Louis specialiseerde zich in binnenhuisarchitectuur en T-Form werd in de verre omstreken bekend als dé specialist in de verkoop van design meubelen, interieuradvies, ontwerp en uitvoering van meubelmaatwerk.

  Foto: Frans (Sooi) Theuns samen met  Dirk Theuns bij de maquette van het toekomstige bedrijfspand die door Louis Theuns ( latere oprichter van T-form)  gemaakt was.

 • 1980

  Interieurimpressie van T-form

  Interieurimpressie van T-form

 • 1985

  Primo bvba

  Primo bvba

  Peter Theuns, zoon van Louis Theuns Start in De Dreef, naast tenniscentrum Rozenhof (vroegere pand van Meubelfabriek Theuns)  zijn eigen zaak als meubelmaker. (Primo bvba)

  Hij richt hierbij vooral op de specialisatie in  meubelmaatwerk zoals maatkasten, keukens, dressings etc. Dit alles met doel te streven naar perfectie, met oog voor het kleinste detail.

 • 2011

  Robin Theuns

  Robin Theuns studeert af te Gitok, Kalmthout in de richting Hout Technieken.

  Hierna wordt hij op aanraden van zijn vader Dirk Theuns meteen zelfstandig. Doordat hij kan starten “onder de vleugels “ van Primo bvba heeft hij een gouden start.

  De ervaring en kennis die hij kan opnemen door de samenwerking met Peter is van onschatbare waarde voor de toekomst. Alle ervaring die Peter heeft opgedaan in de loop der jaren + de kennis die hij van de vorige generaties heeft mee gekregen wordt met veel trots overgedragen.

  Met hetzelfde oog voor het allerkleinste detail en het streven naar uiterste perfectie wordt het klantenbestand van Robin Theuns steeds groter.

 • 2017

  Robin Theuns bvba

  Robin Theuns bvba neemt de activiteiten en het machinepark van Primo bvba over

 • 2019

  Aankoop KMO-unit Postbaan!

  Robin Theuns BVBA koopt een KMO unit te Postbaan 72A  in Essen. Hiermee wordt hij de overbuurman van Meubelfabriek Theuns.